website kinderen website jongeren website ouders
Kinderen
kort overzicht
Jongeren
kort overzicht
ouders
kort overzicht
 
     

U gaat apart wonen? U woont pas apart? Dan bent u bezig allerlei zaken te regelen. En dan loodst u uw kind zo goed mogelijk doorheen de veranderingen.

Van samenwonen naar apart wonen beschrijft de gevoelens die een scheiding teweegbrengt. Wat bezorgt u verdriet en kwaadheid als scheidende partner? En als ouder? En wat bezorgt uw kind verdriet en kwaadheid?

In Uw kind ondersteunen kunt u stilstaan bij wat de wetenschap zegt, bij wat kinderen over het algemeen zeggen en bij wat uw kind zegt. Kinderen voelen zich beter als ze spreken over de scheiding, als ze weten waarom hun ouders scheiden, als zij niet betrokken zijn in ruzies tussen hun ouders, als ze meetellen, en als iedereen zijn best doet om regelingen goed uit te voeren.

Als u zich afvraagt welke regelingen over gezag, verblijf en kosten mogelijk zijn, kunt u Uw ouderschap goed regelen raadplegen. Is er één hoofdverblijf of is er verblijfsco-ouderschap? Beslist u zelf of beslist een rechter over uw ouderschap? Wat goed is voor de ene, is het niet voor de andere.

Op de site staat ook praktische Informatie. U krijgt antwoorden op allerlei vragen, bijvoorbeeld: Wat is bemiddeling? Welk belastingvoordeel krijg je met een kind ten laste? Wat is EOT?

Top